Vladimir Putin: ”O armată puternică garantează suveranitatea și securitatea Rusiei”

June 25, 2015

Rusia nu are planuri agresive și nu amenință pe nimeni în lume, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin, subliniind însă necesitatea unei armate ruse puternice în contextul riscurilor actuale de securitate, transmite agenția TASS.

”Rusia este o țară deschisă lumii și ea se pronunță pentru întărirea cooperării și a parteneriatului cu toți cei care doresc aceasta”, a afirmat liderul de la Kremlin. ”Noi nu avem și nu putem avea planuri agresive. Nu amenințăm pe nimeni și încercăm ca orice divergență să o rezolvăm exclusiv prin mijloace politice, cu respectarea dreptului internațional și ținând cont de interesele celorlalte state„ a adăugat președintele rus.

În același timp însă, șeful statului rus a afirmat că autoritățile ruse vor continua să dezvolte forțele militare, întrucât, a spus el, ”o armată puternică garantează suveranitatea și securitatea Rusiei în condițiile riscurilor actuale, inclusiv a celor existente la granițele țării”.

Cu același prilej, Vladimir Putin a subliniat că Rusia își întărește în prezent arsenalul nuclear strategic, apărarea aeriană, precizând totodată că există o creștere a capacității de luptă pentru aproape toate tipurile de armă.

Declarațiile președintelui Vladimir Putin intervin în contextul în care Rusia este acuzată de Kiev și de Occident de agresiune în Ucraina prin trimiterea de trupe și echipamente militare în regiune, în sprijinul separatiștilor pro-ruși din estul teritoriului ucrainean, acuzații pe care Moscova le respinge categoric.

One response to “Vladimir Putin: ”O armată puternică garantează suveranitatea și securitatea Rusiei””

  1. […] Președintele rus Vladimir Putin o comite și el magistral. Propagandistic, desigur: ”Rusia este o țară deschisă lumii și ea se pronunță pentru […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new