Vladimir Putin: Rusia este gata să coopereze cu noul președinte al SUA, indiferent cine va fi el

April 19, 2015

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat sâmbătă că Rusia este gata să coopereze cu Statele Unite ale Americii (SUA) indiferent de cine va fi noul președinte american după alegerile din 2016, precizând că Rusia și SUA au interese comune foarte importante și că trebuie să coopereze în legătură cu agenda internațională, relatează Tass și Reuters.

”Vom colabora cu orice șef de stat american pe care poporul american îl va alege”, a declarat Putin într-un interviu pentru televiziunea de stat. ”Noi nu cooperăm cu o persoană anume, noi cooperăm cu țara, una dintre cele mai mari și mai influente din lume”, a spus Putin, citat de Tass.

Reuters comentează că Putin, în interviul său, pare să-și atenueze retorica antiamericană după ce a fost deosebit de critic. Relațiile Moscovei cu Washingtonul și alte puteri occidentale au fost puternic afectate de conflictul din Ucraina. În același timp, trebuie reținut că declarațiile președintelui rus vin în contextul anunțării candidaturii principalilor competitori în cursa pentru Casa Albă la alegerile de anul viitor.

”Suntem în dezacord în multe chestiuni de pe agenda internațională, dar există în același timp ceva care ne unește, care ne determină să cooperăm”, a declarat Putin, potrivit Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new