Washington – Protecția infrastructurilor critice în atenția Casei Albe

February 13, 2014

Guvernul american a lansat miercuri un mecanism de prevenire a atacurilor informatice, suspectate că ar viza securitatea naţională a ţării. Obiectivul principal al acestei măsuri constă în protejarea infrastructurii statului împotriva unor atacuri care ar putea să o paralizeze.

Washingtonul a autorizat crearea unei reţele pentru schimbul de informaţii cu privire la atacuri informatice, mecanism care va funcţiona pe bază de voluntariat, notează Mediafax. “Acest caz reprezintă o dovadă că sectorul privat şi Guvernul pot şi trebuie să lucreze împreună pentru a elimina această ameninţare”, a declarat preşedintele american Barack Obama, citat într-un comunicat. “Deşi această iniţiativă reprezintă un pas important, încă rămân multe de făcut pentru consolidarea securităţii în domeniul Internetului”, a adăugat el.

“Prosperitatea Americii, securitatea sa naţională şi libertăţile noastre individuale depind de angajamentul nostru de a garanta securitatea în domeniul Internetului, care trebuie să inspire încredere şi să fie interoperabil”, a subliniat Obama.

Recent, experţi în domeniul securităţii informatice au anunţat că au descoperit un virus folosit în spionajul cibernetic care a vizat guverne şi companii din 31 de state şi au afirmat că acest virus era sponsorizat de către un stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new