Acord al UE pentru reducerea cu 40% a gazelor cu efect de seră până în 2030

October 24, 2014

Uniunea Europeană a ajuns la un acord istoric vineri asupra planului climat ce prevede o reducere de cel puțin 40% a emisiilor sale de gaze cu efect de seră până în 2030.

“Acord! Reducere de cel puțin 40% până în 2030. Acord al Consiliului European asupra unei politici energetice și climatului cel mai ambițios din lume”, a scris președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, pe contul său de Twitter, citat de Agerpres.

Cei 28 de șefi de stat și de guvern au convenit de asemenea asupra a două obiective: creșterea ponderii de energii regenerabile la 27% din consum și economii de energie de 27%, a precizat Van Rompuy. Primul este obligatoriu, al doilea nu, notează la rândul său AFP.

Europenii, impulsionați în special de Spania și Portugalia, au decis de asemenea să mărească “interconexiunile” electrice în cadrul Uniunii, a precizat Van Rompuy.

Aceasta este o veste bună pentru climat, cetățeni, sănătate și negocierile internaționale asupra climatului de la Paris în 2015“, a mai spus el, asigurând ca s-ar crea “locuri de muncă durabile” și “competitivitate”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new