Acordul de la Minsk: Ucraina și separatiștii proruși reiau, miercuri, negocierile

May 5, 2015

Noi negocieri urmează fi purtate, miercuri, la Minsk, între autoritățile ucrainene și separatiștii proruși din republicile secesioniste Donețk și Lugansk din estul țării.

Întâlnirea are în vedere discuții cu privire la modul în care este aplicat Acordul de pace din 12 februarie 2015, notează AFP.

În cadrul reuniunii, separatistii speră într-o începere a activității grupurilor de lucru pentru punerea în aplicare a aspectelor politice ale Acordului de la Minsk decise de formatul 5+2.

Am primit o invitatie pentru întâlnirea de la Minsk, care va avea loc la 6 mai în cadrul Grupului de contact (Ucraina, reprezentanți ai separatistilor din Lugansk si Donetk, OSCE și Rusia)”, a spus un negociator din partea autoproclamatei “republici populare” Donetk, Denis Pusilin.

El a cerut duminica reluarea de urgență a negocierilor, în contextul unei noi escaladări a tensiunilor din estul separatist al Ucrainei.

Cele două părți – Kievul și separatiștii susținuti de Moscova – se acuză reciproc zilnic pentru încălcarea prevederilor tratatului. Kievul a estimat aproximativ 100 de încălcări ale armistitiului de către separatiști, în ultimele 24 de ore, în timp ce ambele părți se acuză reciproc de folosirea artileriei grea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new