Alegeri în SUA: Donald Trump este noul președinte-ales al Statelor Unite

November 9, 2016

Republicanul Donald Trump șochează întreaga lume și devine noul președinte al Statelor Unite, conform estimărilor agenției Associated Press, citate miercuri de DPA și Reuters.

Trump și-a asigurat cele 270 de voturi în Colegiul Electoral necesare pentru a câștiga președinția, învingând-o pe democrata Hillary Clinton, care era considerată favorită înaintea votului de marți, potrivit agențiilor de presă.

Cursa electorală a fost mult mai strânsă decât au anticipat analiștii. Trump a câștigat majoritatea statelor-cheie, inclusiv Ohio, Florida și Carolina de Nord.

Republicanul Donald Trump, președintele ales al SUA, și-a anunțat miercuri susținătorii reuniți la New York că a primit un telefon de la contracandidata sa democrată Hillary Clinton în care aceasta l-a felicitat pentru victoria sa în alegerile prezidențiale din 8 noiembrie, informează Reuters.

Trump și-a exprimat aprecierea pentru Clinton care ‘a depus o muncă lungă și grea pe parcursul unei lungi perioade de timp și îi datorăm o imensă gratitudine’. El a felicitat-o pe Clinton pentru ‘cursa grea în care a luptat’ și a spus că a sosit momentul ca americanii să fie din nou un popor unit. Totodată, Trump a promis ‘fiecărui cetățean că va fi președintele tuturor americanilor’.

Miliardarul american a avut un mesaj și pentru cei care nu l-au susținut, cerându-le să-l îndrume și să-l ajute pentru a acționa împreună și ‘a unifica’ SUA. ‘America nu va accepta altceva decât ceea ce este mai bun’, a spus el.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new