Alegeri prezidențiale în Slovacia – Fico/Kiska în al doilea tur de scrutin

March 16, 2014

Duelul din al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Slovacia – între premierul social-democrat Robert Fico și milionarul filantrop Andrej Kiska, centrist fără partid și nou-venit în politică – se anunță strâns, între cei doi fiind o diferență de voturi de numai 4%, potrivit AFP.

Robert Fico a primit numai 75.923 de voturi în plus față de rivalul său, potrivit rezultatelor oficiale comunicate duminică, ceea ce îl situează pe o poziție delicată înainte de al doilea tur de scrutin, prevăzut pentru 29 martie.

Potrivit analistului Marian Lesko, ‘pe hârtie, Robert Fico a câștigat, însă adevăratul învingător este Andrej Kiska’.

Analiștii se așteaptă ca alegătorii candidaților care au pierdut în primul tur de scrutin să voteze mai degrabă în favoarea lui Andrej Kiska peste două săptămâni. Ei consideră totuși că Robert Fico va face totul pentru a-i mobiliza în zilele următoare pe alegătorii de stânga care au rămas acasă sâmbătă considerând victoria sa certă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new