Alegeri SUA: Obama şi Romney – prima confruntare televizată

October 3, 2012

Barack Obama şi Mitt Romney se vor confrunta în această seară în prima dezbatere televizată (găzduită de Universitatea din Denver) din campania pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Se estimează că în jur de 50 de milioane de persoane vor urmări prima dintre cele trei dezbateri televizate în care se vor confrunta cei doi candidaţi.

Starea economiei rămâne principala preocupare a americanilor şi va domina prima dezbatere televizată dintre cei doi.

Axată pe chestiuni economice, confruntarea dintre cei doi candidaţi stârneşte un mare interes.

Istoria arată că pretendentul e de obicei la înălţime în dezbateri. În opinia noastră, Romney are, potenţial, mai mult de câştigat decât noi. Plănuim să oferim electoratului o imagine asupra prezentului, o cale de urmat şi un plan de relansare a economiei, care garantează siguranţa clasei mijlocii“, a anunţat David Plouffe, principalul strateg de campanie al preşedintelui Obama.

Dezbaterile au capacitatea de a influenţa o parte a electoratului, indecişii, precum şi independenţii.

Este nevoie de o evoluţie remarcabilă şi cred că Romney nu va dezamăgi, pentru că e superior la capitolul idei. Nu mai are rost să ne plângem, ca nişte perdanţi, de prestaţia mass-media. Cert este că americanii vor avea ocazia, în sfârşit, să-i vadă pe cei doi candidaţi faţă în faţă, expunându-şi nefiltrat proiectele politice“, comenta guvernatorul republican al statuluiNew Jersey, Chris Christie.

Un sondaj proaspăt al reputatului Institut Pew arată că alegătorii anticipează, într-o proporţie copleşitoare, o victorie în dezbaterea de miercuri, a preşedintelui în exerciţiu. În aceste condiţii, alternativa pentru Mitt Romney este limpede: ori infirmă pronosticurile ori pierde alegerile.

Conform celui mai recent sondaj realiyat de CNN/ORC International, preşedintele Barack Obama este cotat cu 50% din intenţiile de vot, faţă de 47% pentru rivalul republican, Mitt Romney.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new