Alegeri SUA: Trump tot mai aproape de nominalizarea din partea republicanilor

May 4, 2016

Omul de afaceri Donald Trump a devenit marți posibilul candidat al Partidului Republican la prezidențialele din noiembrie după retragerea din cursă a senatorului ultraconservator de Texas, Ted Cruz, anunță AFP. Donald Trump s-a arătat convins de victoria sa la alegerile prezidențiale din noiembrie unde, cel mai posibil, o va înfrunta pe democrata Hillary Clinton, mai precizează aceeași sursă.

“Am dat totul, dar alegătorii au ales o altă cale. Inima este grea, dar cu un optimism fără margini pentru viitorul țării noastre, ne suspendăm campania”, a declarat Ted Cruz într-un discurs la Indianapolis, după înfrângerea usturătoare la primarele din Indiana în fața lui Donald Trump.

Retragerea din cursa electorală a senatorului Cruz răstoarnă absolut toate predicțiile, calculele, analizele și Donald Trump devine, cel mai probabil, nominalizatul Partidului Republican pentru confruntarea finală din toamnă. El nu a ajuns încă la majoritatea de 1.237 de delegați pentru a obține incontestabil învestitura, dar probabilitatea unei victorii generale până la ultimele primare de la 7 iunie a crescut considerabil.

“Vom câștiga în noiembrie, vom câștiga grandios și cea mai câștigată va fi America, în principal” a declarat Trump într-un discurs după ce a învins la alegerile primare din statul Indiana.

Sursă: AFP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new