Aleksei Kudrin – șef peste Consiliu Consultativ Internaţional pentru Federaţia Rusă

September 27, 2012

În cadrul Forumului Economic Internaţional a fost constituit un Consiliul Consultativ Internaţional pentru Federaţia Rusă. Acesta va fi condus de Aleksei Kudrin, fost ministru de finanţe în cabinetul Putin din care a demisionat/a fost demis după ce s-a opus public creșterii cheltuielilor din domeniul militar propuse de fostul președinte, actual premier Dmitri Medvedev.

În prima teleconferinţă susţinută de Aleksei Kudrin în faţa membrilor consiliului au fost examinate acţiunile prioritare ale activităţii acestuia, evidenţiind elaborarea unor recomandări pentru executivul rus în domeniul reformelor structurale, stimularea domeniului inovaţional, dezvoltarea capitalului uman şi stabilirea unei agende de lucru pentru preşedinţia Rusiei în 2013 în cadrul G-20. De remarcat că fostul ministru de finanțe al Rusiei, deși actualmente nu mai este arondat public puterii de la Moscova, este considerat în continuare un apropiat al președintelui Vladimir Putin și se speculează că ar putea deveni guvernator al Băncii Centrale a FR din primăvara anului viitor.
În lume există 88 de consilii de acest gen, o parte din ele sunt axate pe problematica regională sau a unei ţări, altele – pe anumite aspecte sectoriale. Prezentarea Consiliului Consultativ Internaţional pentru FR va fi făcută pe 14 octombrie 2012, cu ocazia unei reuniuni a Forumului Economic Internațional la Moscova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new