APEC CEO Summit 2012 – Vladivostok

August 5, 2012

Orașul Vladivostok (Rusia) din Orientul Îndepărtat va găzdui în perioada 7 – 8 septembrie 2012 cea de-a 24-a reuniune a greilor economici și financiari din țările membre ale Organizației de Cooperare Economică Asia – Pacific. Evenimentul se va desfășura sub sloganul: “Răspundem provocărilor – Extindem posibilitățile“. La lucrările summit-ului sunt așteptați să participe peste 700 de manageri executivi ai celor mai mari companii din zona Asia – Pacific. Summit-ul de la Vladivostok va fi precedat de o întrunire a finanțiștilor (din cele 21 de țări membre APEC) care va avea loc pe 28 august 2012 la Moscova.

“Recentele turbulenţe economice care  au afectat multe state au expus în mod clar că vechile modele de business sunt ineficiente, precum şi limitele de creştere economică utilizând aceste modele. Lumea se află la o răscruce de drumuri, iar “centrul de greutate economic” al planetei se deplasează spre est. Cu toate acestea, provocările la care asistăm ne oferă și șansa de a evidenţia mai bine potenţialul imens al regiunii Asia-Pacific şi rolul de lider pe care cele 21 de economii din cadrul APEC îl pot juca în secolul XXI“ este de părere Andrey Kostin, președinte al VTB Bank (Russia), care va îndeplini și funcția de președinte al reuniunii de la Vladivostok.

Mai multe despre programul și participanții la Summit-ul CEO APEC 2012 puteți afla aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new