Arab Islamic American Forum – o întâlnire extrem de productivă pentru industria de război a Americii

May 22, 2017

Statele Unite și Arabia Saudită au semnat sâmbătă acorduri economice în valoare de peste 380 miliarde de dolari, a anunțat ministrul de externe saudit, Adel al-Jubeir, citat de AFP.

“Cele două țări au semnat o serie de acorduri. Valoarea investițiilor depășeste 380 de miliarde de dolari” a spus Jubeir într-o conferință de presa comună cu secretarul de stat american Rex Tillerson. Potrivit agenției oficiale saudite SPA este vorba de 34 de înțelegeri comerciale în diferite domenii precum apărarea, petrolul sau transporturile aeriene.

Președintele american Donald Trump și-a început primul turneu prezidențial extern cu o vizită în Arabia Saudita, unde a participat la lucrările Forumului economic americano-arab.
Trump și Regele Salman au părut că se înțeleg bine, discutând fără translator. La palatul său, suveranul saudit l-a decorat pe liderul de la Casa Albă cu medalia Regelui Abdulaziz, cea mai înaltă distincție civilă a țării.
Vorbind cu jurnaliștii după ceremonia oficială a semnării acordurilor economice, Trump a spus că a fost fost o “zi minunată”, transmite Reuters. Președintele american a vorbit despre “sute de miliarde de dolari investiți în Statele Unite și despre locuri de muncă, locuri de muncă, locuri de muncă. De aceea vreau să mulțumesc întregului popor din Arabia Saudită” a conchis încântat Trump.

Printre acordurile comerciale semnate se află si unul de peste 100 de miliarde de dolari prin care Arabia Saudita va cumpăra arme din Statele Unite.
De asemenea, gigantul petrolier național Saudi Aramco a semnat acorduri în valoare totală de 50 miliarde de dolari cu companii americane, acestea fiind parte a strategiei Regatului de a-și diversifica economia dincolo de exporturile de petrol, potrivit directorului executiv al Aramco.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new