Atentat sinucigaş în Egipt

June 10, 2015

Un atentat sinucigaş a avut loc miercuri în parcarea templului antic Karnak, din Luxor, oraş de pe Nil, în sudul Egiptului, informează Reuters, care citează martori oculari şi surse de securitate.

Câteva persoane au fost rănite în atentatul cu maşină-capcană, scrie Reuters. Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, patru egipteni au fost răniţi. Sursele din cadrul securităţii au spus că printre victime se numără proprietari de magazine şi poliţişti.

O sursă din cadrul Ministerului de Interne a precizat de asemenea pentru agenţia de ştiri MENA că niciun turist nu a fost rănit în atac.

Trei bărbaţi înarmaţi ar fi încercat să treacă de o barieră care duce la templul Karnak. Doi dintre bărbaţi au ieşit din maşină şi au început un schimb de focuri cu poliţia, care i-a ucis. Al treilea bărbat din maşină ar fi reuşit să treacă de baricadă şi s-a aruncat în aer, la 500 de metri de templu. Poliţia nu a confirmat însă această ipoteză, spunând că este pe cale să dezamorseze două dispozitive explozive, potrivit AFP.

Niciun grup nu a revendicat deocamdată atacul, însă islamiştii, care îşi propun răsturnarea guvernului de la Cairo, au ucis sute de poliţişti şi militari în trecut, de obicei la puncte de control sau în secţii de poliţie.

Luxor este unul dintre cele mai importante puncte din Egipt, vizitat de un număr mare de turişti. Complexul de temple este situat pe Valea Nilului. În apropiere se afla vechiul oraş Theba, precum şi celebrele monumente de pe Valea Regilor şi Valea Reginelor.

Turismul este una dintre principalele surse de venit pentru Egipt, cea mai populată ţară din lumea arabă.

Bărbaţi înarmaţi pe o motocicletă au împuşcat mortal săptămâna trecută pe o şosea în apropierea de Piramida Giza doi membri ai forţelor de poliţie responsabili cu securitatea în domeniul turismului în Egipt, informează Agerpres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new