Barack Obama a promulgat legea bugetului SUA pe următorii doi ani

December 26, 2013

Preşedintele american Barack Obama a semnat, astăzi, bugetul Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru următorii doi ani, a anunţat Casa Albă într-un comunicat, citat de presa de peste Ocean.

Preşedintele american, deși aflat în vacanță în Hawaii, a promulgat un text care transmite semnalul unei mai mari stabilităţi fiscale, după paralizia parţială a administraţiei federale din luna octombrie, arată AFP.

Senatul SUA a adoptat acordul de buget pe 18 decembrie pentru a facilita reduceri automate de cheltuieli și de a reduce riscul unei noi intrări în faliment a guvernului. Acordul a fost negociat de către senatorul democrat Patty Murray și republicanul Paul Ryan, care este și președinte al Comitetului pentru Buget și Finanțe din Camera Reprezentanților. Compromisul între cele două partide stabileşte cheltuielile pentru 2014 şi 2015, anulând tăierile automate care urmau să intre în vigoare la 1 ianuarie 2014. Senatul a aprobat în ultima sa ședință din acest an și noul buget al apărării.

Datorită acestei anulări parţiale a austerităţii, cheltuielile federale, după doi ani de scădere istorică, ar urma să crească în 2014, de la 967 de miliarde de dolari în 2013 la 1.012 miliarde, ajungând la 1.014 miliarde în anul 2015. Cheltuielile militare, care urmau să înregistreze o reducere, vor creşte în schimb, uşor, mai precizează sursele citate. Actul autorizează un buget de bază al Pentagonului de 526.8 miliarde dolari în anul fiscal 2014, susține Reuters.
Potrivit aceleiași surse, republicanii au fost de acord cu o creştere a nivelului unor taxe şi redevenţe, însă impozitele nu au fost mărite, aşa cum promiseseră.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new