Barack Obama îşi asumă impactul tăierilor bugetare: va ceda 5% din salariu

April 4, 2013

Potrivit agentiei Mediafax, preşedintele Barack Obama va oferi statului federal cinci la sută din salariul său, în semn de solidaritate cu funcţionarii afectaţi de consecinţele recente ale tăierilor bugetului.

Obama, al cărui salariu anual brut stabilit prin lege este de 400.000 de dolari, va semna lunar cecuri către Trezorerie, inclusiv retroactiv pentru luna martie, când au intrat în vigoare tăieri automate la buget, a precizat un oficial al Casei Albe, sub protecţia anonimatului.

“Preşedintele a decis să dea o parte a salariului său Trezoreriei, alăturându-se sacrificiilor funcţionarilor, afectaţi de tăieri bugetare”, a declarat el.

O consecinţă a incapacităţii republicanilor şi democraţilor, în Congres, de a se înţelege asupra unei modalităţi de reducere a deficitelor, exerciţiul bugetar în curs, care expiră la 30 septembrie, a fost amputat cu 85 de miliarde de dolari.

Între alte consecinţe, sute de mii de funcţionari sau personal contractual au fost informaţi că vor primi zile de concediu fără plată, mai precizează sursa citată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new