Barack Obama: “Vom afla cine a făcut asta şi cei responsabili vor plăti”

April 15, 2013

Două explozii au avut loc luni în apropierea liniei de final a maratonului din Boston, cartierul general al organizatorilor fiind închis din cauza incidentului.

Anchetatorii nu au stabilit încă dacă exploziile produse la maratonul din Boston au fost accidentale sau este vorba de un atac terorist, totuşi indiciile par a sugera varianta unui atentat. “Au fost mai multe explozii; la faţa locului s-au deplasat serviciile de intervenţie. Nu ştim exact câte persoane au fost rănite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului poliţiei din Boston. Cifrele vehiculate de mass-media indică 2 morţi şi peste 100 de răniţi.
Vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, a declarat că este foarte probabil ca exploziile din Boston să fi fost un “atentat” terorist, securitatea fiind sporită în oraşele Boston, Washington DC şi New York în urma incidentului, relatează CNN.
Presedintele Americii, Barack Obama a făcut o scurtă declaraţiei de presă în cursul căreia nu a pronuntat cuvântul terorism. A declarat însă că ancheta este în desfăşurare şi America va afla cine a făcut asta. “Cei care au făcut asta vor avea parte de adevărata justitie. Vor plăti pentru asta. In Massechusets era astăzi “Patriot’s Day”, o sărbatoare importantă. Trebuie să avem grijă de noi şi să mergem mai departe. O să aflăm cine a făcut asta”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new