Barilul de petrol ajunge la $106.12 după noile sancțiuni impuse Iranului

August 2, 2012

Prețul barilului de petrol Brent a crescut din nou, ajungând la $106.12, la doar o zi după noile sancțiuni impuse Iranului de către Statele Unite. Congresul american a ajuns la un acord de compromis între republicani și democrați privind un set nou de sancțiuni economice împotriva Teheranului.

Președintele Barack Obama a declarat că a fost adoptat un nou pachet de sancțiuni prin care se instituie un embargou privind achiziționarea de produse petrochimice. El a menționat că sancțiunile vizează contractele cu Compania Petrolieră de Stat Iraniană (NIOC), the Naftiran Intertrade Company (NICO) și Banca Centrală a Iranului (CBI). Mai mult, Obama a precizat că sunt pasibile de sancțiuni toate instituțiile financiare care vor permite accesul Iranului la resursele sistemului financiar internațional. De altfel, la începutul acestui an, Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană au decis sancțiuni ce vizau cele două domenii de bază ale economiei iraniene: petrolul și finanțele, susținând necesitatea unor presiuni asupra conducerii de la Teheran pentru a renunța la programul nuclear.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new