Belgia va fi paralizată luni de o grevă generală

December 14, 2014

Avioane blocate la sol, trenuri, tramvaie și autobuze rămase în depouri, acces blocat în birourile administrației locale, Belgia riscă să fie paralizată luni de o grevă națională de 24 de ore organizată de mai multe sindicate pentru a protesta față de politica de austeritate a guvernului, transmite AFP.

De la Liege până la Ostende, nicio regiune nu ar urma să fie scutită de aceste proteste care vor fi organizate în comun de cele trei mari confederații sindicale din Belgia, FGTB (socialist), CSC (creștin) și CGSLB (liberal), față de planurile premierului Charles Michel de a realiza economii de 11 miliarde de euro în decurs de cinci ani, notează jurnaliștii de la Reuters.

Conform Agerpres, transporturile ar urma să fie primele afectate. Începând de duminică de la ora locală 22.00 (21.00 GMT), traficul aerian ar urma să se oprească în totalitate în Belgia, întrucât controlorii aerieni au decis să se alăture grevei naționale de luni, ceea ce înseamnă că organizația care gestionează traficul aerian belgian nu va putea asigura decolarea sau aterizarea avioanelor timp de 24 de ore. Celelalte mijloace de transport ar urma să fie de asemenea total paralizate, întrucât ar trebui să nu circule nici un tren, atât pe rețeaua națională, cât și pe legăturile externe, de duminică seară, de la ora 22.00.

Școlile, închisorile, administrația publică și chiar și tribunalele ar urma să fie în grevă. De asemenea, programele radio ar urma să fie înlocuite de muzică iar sectorul industrial și distribuția, precum și poșta ar urma să funcționeze la ralanti sau chiar să fie oprite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new