Benjamin Netanyahu: Israelul va extinde operaţiunile în Fâşia Gaza dacă Hamas respinge armistiţiul

July 15, 2014

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, avertizează mişcarea Hamas că, dacă va respinge armistiţiul propus de Egipt şi va continua atacurile cu rachete, armata israeliană va extinde operaţiunile în Fâşia Gaza.

Dacă mişcarea Hamas nu acceptă propunerea Egiptului, cum se întâmplă acum, Israelul va avea toată legitimitatea internaţională pentru a extinde operaţiunile militare în scopul instituirii calmului, a afirmat Netanyahu după întrevederea pe care a avut-o cu ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

Timp de o săptămână, am lovit foarte puternic mişcarea Hamas şi alte organizaţii teroriste. În plus, am blocat tentativele de atacare a poporului israelian, a adăugat Netanyahu. Forțele militare israeliene au anunțat că nu mai puțin de 76 de rachete ale militanților Hamas au atins teritoriul israelian în ultimele 24 de ore. În replică, purtîtorul de cuvânt al mișcării Hamas Osama Hamdan a declarat pentru BBC că liderii Hamas au auzit de acest plan de încetare a focului din presă și nu au existat negocieri pentru încetarea focului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new