Brazilia: Doar 11,3% dintre alegători susțin noul guvern al preșdintelui interimar

June 8, 2016

Guvernul președintelui interimar al Braziliei, Michel Temer, este sprijinit numai de 11,3% dintre brazilieni, la fel ca președinta de stânga Dilma Rousseff (11,4%) înainte de a fi înlăturată de la putere, potrivit unui sondaj dat publicității miercuri, scrie AFP.

Ancheta de opinie arată, de asemenea, că 54,8% dintre brazilieni sunt de părere că guvernul lui Michel Temer “este asemănător celui condus de Dilma Rousseff și că nu se observă nicio schimbare în țară”.

Însă numai 28% dintre persoanele chestionate resping guvernul Temer, cu mult mai puțin decât cei 62,4% care erau împotriva guvernului Rousseff, a precizat ancheta comandată de Confederația națională a transporturilor (CNT) institutului MDA.

Iar 62,4% dintre subiecți au afirmat că îndepărtarea de la putere a președintei a fost “corectă”, față de 33% care consideră contrariul.

Suspendată din funcție pentru o perioadă de maxim 180 de zile, în așteptarea procesului din Senat pentru cosmetizarea conturilor publice, președinta de stânga a fost nevoită să îi lase locul vicepreședintelui Michel Temer. Ea îl consideră un “trădător” care a pus la cale o “lovitură de stat” parlamentară.

Marți, procuratura a cerut arestarea președinților Senatului și Adunării Naționale, a unui fost ministru și unui fost șef de stat, toți aliați ai președintelui Michel Temer: ei sunt acuzați că au încercat să intervină în ancheta asupra uriașului scandal de corupție Petrobras.

Cu toate că Dilma Rousseff nu a fost acuzată oficial că a participat la această rețea de corupție, 66,9% dintre persoanele chestionate sunt de părere că președinta a fost totuși implicată.

În total, 2.002 persoane au fost chestionate între 2 și 5 iunie în cadrul sondajului MDA, a cărui marjă de eroare este de 2,2 puncte procentuale.

Sursă: AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new