Cardinalul Jorge Mario Bergoglio este noul Suveran Pontif

March 13, 2013

Fumul alb ieșind pe coșul Capelei Sixtinei le-a anunțat credincioșilor greco-catolici că au un nou lider al Bisericii.

Habemus Papam !

După doar cinci runde de vot, cei 115 cardinali electori au ajuns, în această seară, la un conses în privința celui care îi va succede Papei Benedict al XVI-lea. Astfel, cel de-al 226-lea Suveran Pontif a primit votul a două treimi dintre cardinali. Conclavul a durat foarte puțin, la fel ca și acum opt ani, când cardinalii electori l-au votat drept Suveran Pontif pe Papa Benedict al XVI-lea.

Noul Papă este cardinalul Jorge Mario Bergoglio. Cardinalul Jorge Mario Bergoglio are 76 de ani şi este de origine argentiniană. Din 1998, Jorge Mario Bergoglio a fost Arhiepiscop de Buenos Aires, fiind numit cardinal în 2001. Acesta va sluji Biserica Catolică sub numele de Papa Francisc I.

“Cardinalii au venit să mă caute la capătul lumii”, a declarat noul Suveran Pontif, după care a rostit rugăciunea “Tatăl nostru” şi a binecuvântat mulţimea adunată în Piaţa San Pietro. De asemenea, noul Pontif Francisc I a lansat un apel la “fraternitate” şi “prietenie” în cadrul Bisericii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new