Casa Albă a confirmat moartea ambasadorului USA în Libia

September 12, 2012

Secretarul de Stat Hillary Clinton și-a exprimat tristețea cu privirea la moartea ambasadorului american în Libia, Chris Stevens și a agentului special Sean Smith, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat. Aceasta este prima reacție a autorităților de la Casa Albă și implicit confirmarea destul de târzie a știrii emise de AFP care cita un înalt oficial din ministerul de externe de la Tripoli: “Ambasadorul Statelor Unite în Libia, J. Christopher Stevens, şi trei funcţionari americani au fost ucişi marţi seară în atacul asupra consulatului din Benghazi, în estul Libiei”.

Ulterior, într-o declaraţie de presă, preşedintele american Barack Obama a condamnat atacurile de la Benghazi. “Chris a fost unul dintre reprezentanţii curajoşi şi exemplari ai SUA. Pe perioada revoluţiei libiene, el a servit cu devotament ţara noastră şi poporul libian, la misiunea din Benghazi” a declarat Obama, citat de BBC.

Consulatul american de la Benghazi a fost luat cu asalt de protestatari, demonstranţi înarmaţi au tras rafale în clădire şi au aruncat cu sticle incendiare.

Ca şi în cazul demonstranţilor de la ambasada americană din Cairo (Egipt) , motivul protestului este filmul “Nevinovăţia musulmanilor”, produs de un israelian de origine americană.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new