Casa Albă confirmă: ”Statele Unite vor găzdui cel puțin 10.000 de refugiați sirieni”

September 10, 2015

Președintele american Barack Obama a cerut administrației sale să se pregătească să primească cel puțin 10.000 de refugiați sirieni în următorul an fiscal, care începe la 1 octombrie, a anunțat joi un purtător de cuvânt al Casei Albe, relatează Reuters, EFE și AFP.

Cifra reflectă o ‘creștere semnificativă’ a angajamentului SUA de a accepta refugiați din Siria, țară lovită de un război civil, și de a le asigura nevoile de bază, a precizat secretarul de presă Josh Earnest.

”Statele Unite vor găzdui mai mulți refugiați sirieni pe teritoriul lor” a anunțat la rândul său Secretarul de Stat John Kerry cu ocazia unei declarații făcute miercuri, 9 septembrie 2015, ceea ce sugerează o schimbare de poziție din partea Washingtonului, care s-a limitat până acum la circa 1.500 de sirieni primiți din 2011.

“Tocmai m-am întâlnit cu membrii Congresului. Ne-am angajat să creștem numărul (de refugiați sirieni) pe care îi vom primi. Analizăm cu atenție numărul exact pe care îl putem gestiona” a declarat miercuri șeful diplomației americane la ieșirea dintr-o reuniune la Capitol Hill privind dosarul imigranților și refugiaților din Europa.

De la începutul războiului civil din Siria, SUA au primit circa 1.500 de refugiați, alți 300 urmând să mai sosească până în octombrie, a precizat Departamentul de Stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new