Casandra și ”mitologia” de Dâmbovița

April 19, 2015

Mă uit la postările de pe contul de Facebook al Elenei Udrea si am senzația că mă uit la o transpunere modernă a unei tragedii grecești despre Casandra și al ei blestem. Desigur, în mitologia greacă, Apollo, spre deosebire de Băsescu, chiar era un zeu! Băsescu, chiar dacă a fost poreclit Zeus, la final se demostrează a fi doar un simplu muritor de rând! Dar, și Băsescu ca și Apollo, îndrăgostit fiind de ”Casandra” lui a luat-o sub aripa lui protectoare, învățând-o tot ce știa, arătându-i cum e să fii un vizionar, cum se face o profeție de succes mai ales atunci când e vorba de dosare pentru adversari, cum e să fii jucător, etc. Și ne aducem cu toții aminte cât de bine se pricepea Băsescu să prezică ce li se va întâmpla unora și altora, mai ales prin justiție! Casandra si-a atras blestemul prin încălcarea promisiunilor făcute. Promisiunea încălcată de Elena Udrea s-a numit pierderea alegerilor!

Astăzi, postările Elenei Udrea, postări care par tot un fel de preziceri, la fel ca și în cazul profețiilor Casandrei, pentru mulți nu mai sunt credibile din simplul motiv că acestea sunt făcute din spatele gratiilor unde a trimis-o un nemilos Ajax pitit sub mantia DNA. Și totuși cât adevăr conțin acestea! Într-o postare de azi Elena Udrea afirmă că, citez: ”Vorbim de termene date, uneori, de pe o zi pe alta, ceea ce ar presupune ca un judecător să analizeze mii de file ale unui dosar în doar câteva ore.”

[Ajax and Cassandra by Johann Heinrich Wilhelm Tischbein, 1806]

Ce cunoscut sună, nu-i așa?! Este fix ceea ce unii mult huliti spuneau că i s-a întâmplat și lui Voiculescu în dosarul ”Telepatia”! Un dosar având zeci de volume cu sute de mii de file ce a fost preluat în ziua procesului, un dosar în care judecătoarea C. B. și colegii ei din completul de judecată au avut acces la conținutul dosarului, cel puțin teoretic, pentru prima dată cu o oră înainte de a intra în sala de judecată, dar în care, încă din prima zi în acest dosar completul judecătoarei C. B. sechestrează extins, chiar si ce ulterior s-a demontrat a fi a altora fara legătură cu cauza, respinge/ignoră orice probă a apărării, dă termen după termen la 1-2 zile distanță, fiind altfel în vacanța judecătorescă, iar o săptămână mai târziu inculpații din acest dosar sunt toți trimiși la pușcărie, pentru unii aplicându-se pedeapsa maximă posibilă. Deci ce este nou?! Și ce este neadevărat din afirmațiile doamnei Udrea care spune cu subiect și predicat că justiția funcționează la ordin și că, cel puțin în anumite cazuri, conținutul dosarului nu mai contează?

De acord! În acel moment stimabila făcea parte din sistem și aplauda execuția dușmanilor. Mai mult chiar, plătea în plus atât corul de aplaudaci cât și pentru aplauzele publice! Năstase a fost în mod jenant, consider eu, judecat pentru pitici de grădină importați din China pentru care ar fi dat șpagă cash, în bancnote de dolari care însă nu fuseseră încă tipăriți la momentul remitireii șpăgii. Apoi a fost judecat pentru termopane. Asta deși propaganda vorbea de 7 case, contracte ilegale și șpăgi de miliarde de euro! Într-un final, Năstase a fost trimis la pușcărie pentru că așa a vrut puterea momentului, chiar dacă ”în instanță nu s-a putut stabili legătura dintre inculpat și faptele imputate”.

Astăzi, când Elenei Udrea i se servește același ”tratament” urlă de după gratii că nu-i corect! Așa este, nu-i corect! Este la fel de incorect cum a fost și în cazul oponenților politici executați de sistemul acesta securistico-mafiot, la ordinul Cotrocenilor! Nu este corect nici astăzi și probabil că nu va fi corect nici mâine! Pentru că un abuz va atrage după sine un altul, menit de regulă să-l acopere pe primul. Iar oamenii din sistem, ajunși în poziții cheie, se vor roti între ei și se vor susține reciproc, pentru a se acoperii unii pe alții conform principiului ”la vremuri noi tot noi!”

Nu văd de ce ar fi cineva surprins de toate acestea. Sistemul acesta funcționează fix în acest fel de ani buni! Ce s-a schimbat din noiembrie încoace este doar faptul că artizanii de altă dată ai sistemului au pierdut puterea și au fost excluși. Sistemul, în schimb, a rămas același! Greșeala artizanilor acestui sistem stă în faptul că, din dorința de a-i vedea închiși pe toți ”dușmanii”, au ales să ignore principii fundamentale ale democrației, încălcând reguli de bază ale statului de drept și ale separației puterilor în stat. Puteau să-i închidă și 200 de ani pe toți corupții, dar pe bază de probe, cu dovezi concrete, irefutabile, nu pe bază de ordin de serviciu! Nu de dragul MCV-ului. Nu de dragul opiniei publice!

Dar toate astea sunt acum de domeniul trecutului. Răul a fost făcut! Am văzut chiar și că Elena Udrea și-a cerut scuze ”pentru justiția făcută la ordin cu implicarea SRI!”  Ei bine, scuzele nu pot repara viețile distruse și cu certitudine nu le pot da înapoi tuturor victimelor sistemului, fie ele direct vizate sau colaterale, timpul irosit prin sălile de tribunal ori prin pușcării, familiile ruinate sau sanătatea distrusă! Și cu certitudine nu scuză faptul că acest sistem construit în ultimiii 10 ani, cu bună știință, a fost construit și cu scopul, respectiv speranța, că el va putea fi folosit pentru a transfera puterea într-un mod controlat către persoane bine stabilite dinainte. Nu mai departe de acum câteva luni acest sistem era bun iar speranța că, sub o formă sau alta, la pupitrul de control al sistemului va ajunge Elena Udrea sau un om de încredere al lui T.B., era încă mare. Scuzele pot fi acceptabile atunci când vorbim de greșeală, de eroare, de accident, nu atunci când vorbim de intenție, de premeditare! Așadar doamna Udrea, conform filosofiei noilor vremuri: ghinion!

Sorin Ardelean

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new