Ce nu pricep (protestatari vs. guvernanți)

October 18, 2013

Cei câteva sute de țărani din Pungești, județul Vaslui, ce protestează de zile și nopți împotriva începerii lucrărilor de săpare a unui puț de explorare a gazelor aparținând companiei Chevron, pe un câmp adiacent comunei, nu pricep. Ca urmare, primarul comunei a dispărut de la fața locului, iar prefectul vasluian al Guvernului Ponta a trimis un număr de jandarmi egal cu nepricepuții țărani, ca să le bage mințile în cap, adică să îi facă să priceapă despre ce este vorba.

Nici parlamentarii și nici membrii guvernului, ce și-au anunțat public concluzia că țăranii din Pungești nu înțeleg despre ce este vorba, nu ne-au mărturisit prin ce mecanisme au ajuns ei la această concluzie, așa cum nici prefectul și nici premierul Ponta, care au trimis jandarmii pe câmpul cu pricina, nu ne-au spus cum de au aflat ei că au de a face cu o problemă de nepricepere.
Iar militarii din Ministerul de Interne, al căror singur inamic permanent este publicul românesc indisciplinat, neascultător și neînțelegător, nu ne-au spus de când și cum de au ei misiunea de a-i face pe cetățenii României să priceapă ceva, cu „mijloacele din dotare” și „procedurile specifice”.
Cu alte cuvinte, avem convingerea că nici parlamentarii, guvernanții, prefectul și premierul nu pricep. Numai că peste ei nu vin mascații, scutierii și agenții în civil să îi facă să priceapă cu forța ce este cu țăranii din Pungești. Probabil, deoarece acești jandarmi nu au misiuni, proceduri și mijloace specifice de băgare în cap a minților guvernanților, ci doar a minților prostimii.
Hari Bucur-Marcu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new