Cei doi militari americani – acuzaţi de violarea unei românce în Italia – au fost arestaţi

July 24, 2014

Justiţia italiană a emis, joi seară, mandate pentru arestarea celor doi militari americani acuzaţi de violarea unei românce în oraşul Vicenza, relatează site-ul agenţiei AGI citat de Mediafax.

Potrivit presei italiene, cei doi militari au fost preluaţi joi după-amiază de carabinierii italieni, cazul stârnind tensiuni diplomatice între Roma şi Washington, în contextul în care justiţia americană solicită repatrierea celor doi, scrie Il Giornale di Vicenza.

Cei doi militari americani – Gray Gerelle Lamarcus şi Edil Mc Cough (amândoi în vârstă de 21 de ani) – sunt staţionaţi la baza militară Del Din, situată în apropierea oraşului Vicenza (regiunea Veneto, nordul Italiei). Cei doi militari americani sunt acuzaţi de tâlhărirea, lovirea şi violarea unei românce în vârstă de 24 de ani, care era însărcinată în şase luni, în oraşul Vicenza. Din cauza agresiunii, românca, prezentată drept prostituată, riscă să piardă sarcina şi este internată într-un spital din San Bortolo, în apropiere de Vicenza.

Conform Il Giornale di Vicenza, unul dintre cei doi militari a încercat să se sinucidă după comiterea agresiunii, fiind internat în prezent. De altfel, unul dintre cei doi militari este suspectat de violarea unei minore, tot în Italia, în toamna anului trecut.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, prin intermediul Ambasadei României la Roma şi a Consulatului General al României la Trieste, a întreprins imediat demersurile necesare pentru obţinerea de informaţii cu privire la cazul semnalat.

“Reprezentanţii misiunilor României se află în contact permanent cu autorităţile italiene, iar personalul consular de la Trieste s-a deplasat la spitalul unde se află internat cetăţeanul român. Conducerea spitalului din localitatea Vicenza, unde este internat cetăţeanul român, a comunicat consulului României la Trieste că cetăţeanul român a refuzat să beneficieze de asistenţa consulară oferită de autorităţile române şi a solicitat să nu-i fie divulgate datele cu caracter personal. Cu toate acestea, autorităţile consulare au reiterat disponibilitatea de a acorda asistenţa consulară”, menţionează MAE în informarea de presă transmisă miercuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new