China ar putea semna în 2014 pentru achiziționarea unor avioane de tip Su-35

September 7, 2013

Moscova și Beijing-ul preconizează semnarea unui contract privind vânzarea de avioane rusești de luptă Suhoi35 către China, în 2014, potrivit unui înalt oficial rus din cadrul companiei de stat responsabilă pentru exporturile de arme, citat de Agentia RIA NOVOSTI.

Discuțiile sunt în curs de desfășurare, dar afacerea este puțin probabil să fie parafată înainte de sfârșitul anului. Semnarea contractului va avea loc cel mai probabil anul viitor “, a declarat Viktor Komardin, șeful adjunct al companiei de stat Rosoboronexport.
Negociatorii chinezi sunt discuta perspectivele tehnică a planului, a declarat Komardin pentru agenția rusă de știri.

Adjunctul Rosoboronexport nu a precizat cât de multe avioane de luptă multirol vrea cumpere China, dar a adăugat Beijingul este, de asemenea, interesat în achiziționarea de muniție pentru acestea. Ei doresc noile tipuri de arme pe care le avem, inclusiv de tipul rachetelor Corporation, cu care sunt dotate bazele militare rusești din regiunea Moscova. Dar asta va fi o afacere separată, a spus Komardin.

Negocierile cu privire la achiziționarea de către China a noului model Suhoi35 o variantă modernizată integral a Su27M, s-au deschis în 2010, dar din motive neprecizate oficial au fost stagnate anul trecut. Cu toate acestea, șeful companiei Rosoboronexport, Anatoly Isaikin, a declarat unui grup de piloți chinezi în timpul Airshow MAKS din Rusia de săptămâna trecută vor avea “în curând posibilitatea de a zbura cu noul Su35.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new