Chişinău: Stânga politică se fărâmiţează

June 11, 2012

Plecările succesive ale unor comunişti importanţi, începând de la Marian Lupu, Victor Stepanic, Igor Dodon şi terminând cu Vadim Misin, fărâmiţează treptat eşicherul de stânga al politicii de la Chişinău. Cei mai mulţi dintre “fugarii” comunişti şi-au creat propriile formaţiuni politice, plasându-se în zona de stânga.
Fostul deputat comunist, Vadim Mișin, a declarat că își va crea propriul partid de stânga.  El a afirmat că formaţiunea s-ar putea numi „Partidul Forţelor de Stânga”.

„Noi am început deja munca şi vom forma un nou partid de stânga. Nu vom adera la nicio formaţiune. Asta nu din motiv că nu-i recunoaştem. Considerăm că în Republica Moldova trebuie să apară un nou partid cu interese evidente de stânga, care se va baza pe câteva principii. Unul dintre acestea este statalitatea Republicii Moldova, care presupune şi problema transnistreană. Un alt principiu ţine de apărarea intereselor vorbitorilor de limbă rusă”, a declarat sursa. Fostul comunist a menţionat că va crea o nouă formaţiune şi a infirmat zvonurile că va „cumpăra un partid”. „În primul rând nu am bani pentru aceasta, în al doilea rând nici nu stiu cât costă un partid şi nici nu mă interesează”, a mai spus Mişin.

Recent, trei deputaţi din rândurile comuniştilor – Vadim Mişin, Oleg Babenco şi Tatiana Botnariuc – au anunţat că părăsesc rândurile comuniştilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new