Comandanții SMG al forțelor armate din SUA, Rusia și Turcia – reuniune în Antalya

March 7, 2017

Potrivit agenției de presă Anadolu, citată de Global News, generalul Huluși Akar, Șeful Statului Major al forțelor armate turce, generalul Joseph F. Dunford Jr., președintele Comitetului Întrunit al Șefilor Statelor Majore al SUA și Valeri Gherasimov, Șeful Statului Major al forțelor armate ruse, s-au întâlnit astăzi în Antalya, provincie situată pe coasta Turciei de la Marea Egee.

În cadrul acestei întrevederi, cei trei au discutat subiecte legate de contextul de securitate din regiune, în special despre situația operațiunilor militare din Siria și Irak.

Scopul acestei întâlniri este de a îmbunătății comunicarea dintre cele trei părți pentru a gestiona mai bine lupta împotriva organizației teroriste Stat Islamic (Daesh).

Această întâlnire vine în contextul în care trupele SUA, ale Turciei și Rusiei și actorii susținuți de acestea luptă în apropiere unii de ceilalți pe teren împotriva Daesh și există riscul de a se produce unele accidente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new