Consilierul preşedintelui SUA pentru securitate naţională, Michael Flynn, a demisionat

February 14, 2017

Consilierul preşedintelui SUA pentru securitate naţională, Michael Flynn, a demisionat pe fondul unui scandal generat de discuţiile pe care le-ar fi avut cu ambasadorul rus pe tema sancţiunilor americane înaintea investirii lui Donald Trump, a anunţat Casa Albă, notează Agerpres.

Scandalul a fost generat de faptul că Flynn ar fi discutat despre sancţiunile americane cu ambasadorul rus înaintea învestirii lui Donald Trump în funcţie şi că acesta i-ar fi indus în eroare pe oficialii americani despre această discuţie, punând Administrația americană într-o poziție vulnerabilă.

Donald Trump i-a cerut demisia lui Flynn din raţiuni de încredere

Sean Spicer, secretarul de presa al Casei Albe: “Erodarea nivelului de incredere ca rezultat al acestei situatii si altor cazuri discutabile l-au determinat pe presedinte sa-i ceara demisia generalului Flynn.”

Flynn a demisionat intempestiv luni, după ce a fost făcut public faptul că nu l-a informat complet pe vicepreşedintele Mike Pence şi pe alţi înalţi oficiali despre convorbirile sale cu ambasadorul Rusiei la UN, Serghei  Kislyak. Generalul favorit al lui Trump, pe care l-ar fi numit chiar Secretar al Apărării, dacă n-ar fi avut nevoie de acceptul Congresului (legea spune că un militar de rang înalt nu poate ocupa funcţii în Administraţie, decât cel mai devreme la şapte ani de la retragere, iar Flynn a intrat în rezervă în 2014), a stat, totuşi, pe scaunul lui Kissinger şi Brzezinski, după ce în 2015 a stat la masă cu președintele rus, Vladimir Putin.

Ițele acestei afaceri sunt încă departe de a fi descâlcite. Liderul democratilor din Senat a cerut o investigatie independenta in legatura cu actiunile lui Michael Flynn, invocand o lege care interzice unui cetatean neautorizat sa intreprinda actiuni diplomatice pentru Statele Unite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new