Coreea de Nord, vinovată de crime împotriva umanității – potrivit unui raport ONU

February 25, 2014

John Kerry: ”Coreea de Nord este un loc diabolic”

Secretarul de Stat al Statelor Unite, John Kerry, a catalogat Coreea de Nord drept “un loc diabolic” după un publicarea unui raport al Naţiunilor Unite privind crimele comise de regimul de la Phenian, notează AFP.

Michael Kirby

“Coreea de Nord este unul dintre locurile cele mai închise şi cele mai crude de pe planetă. Răul se dezvoltă în Coreea de Nord. (…) Este un loc diabolic, diabolic”, a spus înaltul oficial american. Reamintim că regimul de la Phenian se află pe renumita ”Axă a Răului” vehiculată de SUA (mai exact de fostul președinte G. Bush), alături de Coreea de Nord aflându-se Iran și Siria.

Pe 17 februarie, o comisie ONU condusă de Michael Kirby a atribuit regimului de la Phenian crime împotriva umanităţii şi cazuri de tortură, recomandând aducerea liderilor nord-coreeni în faţa justiţiei internaţionale.

Cele peste 400 de pagini ale raportului (documente dar și mărturii ale victimelor și martorilor abuzurilor comise de regimul nord-coreean) pot fi accesate integral aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new