Croația ar putea trimite armata la frontieră pentru a gestiona criza migranților

March 1, 2016

Croația ar putea desfășura forțele armate pentru a ajuta poliția să controleze fluxul de migranți, a declarat marți premierul Tihomir Oreskovic, citat de Reuters.

‘Dacă va deveni necesar să utilizăm armata, vom activa această opțiune. Va fi o asistență pentru ușurarea procedurii’, a spus Oreskovic în cadrul unei conferințe de presă, după o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel.

Slovenia vecină a aprobat o astfel de decizie luna trecută, după ce a amendat legile în vigoare. Croația va trebui să urmeze o procedură similară pentru a implica armata în gestionarea fluxului de migranți.

Tihomir Oreskovic a spus că Croația este favorabilă unei soluții la nivel european pentru a gestiona criza migranților.

Din septembrie anul trecut, peste 650.000 de migranți au tranzitat Croația spre vestul Europei, în primul rând Germania, dar restricțiile la frontiere impuse de țările de pe ruta balcanică au dus la o creștere a numărului de migranți de pe teritoriul Greciei, notează Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new