Departamentul de Stat al US nu poate furniza probe oficiale privind noile acuzații împotriva Rusiei

August 25, 2017

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, nu a putut oferi jurnaliștilor americani dovezi că Rusia ar fi furnizor de arme către mișcarea radicală a „talibanilor“ din Afghanistan (organizație interzisă în Rusia, de altfel).

„Nu trebuie să avem un răspuns cu dovezi în mod oficial“ – a spus Nauert, răspunzând unei întrebări despre dacă Statele Unite au dovezi că Rusia furnizează arme talibanilor. Nauert, de asemenea, nu a dat un răspuns direct la întrebarea dacă Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, este pregătit să furnizeze dovezi relevante în sprijinul acuzațiilor sale.

În zilele anterioare, Tillerson a acuzat Rusia de aprovizionarea cu arme a mișcării extremiste afgane aflate sub patronaj „taliban“.

 „Rusia oferă într – adevăr arme talibanilor și acest lucru, desigur, este o încălcare a normelor și standardelor internaționale și ale deciziilor Consiliului de Securitate al ONU“ a susținut Secretarul de Stat al SUA, citat de principalele agenții de presă.

În replică la acuzele șefului diplomației americane, Ministerul rus al Apărării a avut imediat o reacție oficială prin principalul său purtător de cuvânt. Acesta a respins acuzațiile venite dinspre partea americană.

 „Spre deosebire de agențiile guvernamentale din SUA,  în cadrul Ministerului Apărării rus nu a fost și nu poate fi nici o interacțiune, cu atât mai puțin de aprovizionare cu arme către organizațiile recunoscute drept teroriste de către Națiunile Unite“ – a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konashenkov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new