Directorul Defence Intelligence Agency: ”Agențiile de informații americane urmăresc atent activitățile navale din jurul bazelor-cheie din Marea Neagră”

March 7, 2014

Casa Albă știa că trupele ruse urmau să pătrundă pe teritoriul Ucrainei cu câteva zile înainte ca acestea să intre în Crimeea, a declarat directorul Defence Intelligence Agency (DIA), generalul Michael Flynn, într-un interviu pentru NPR (National Public Radio), informează Agerpres.

Army Lt. General Michael Flynn, the director of the Defense Intelligence Agency.

Lt. General Michael Flynn susține că Administrația Obama a fost informată cu privire la mișcările trupelor ruse care arătau că acestea erau pe punctul de a pătrunde în Ucraina.

Cu aproximativ 7 până la 10 zile înainte de invazia trupelor ruse în Crimeea, așa cum le vedem noi acum, am primit informații foarte solide. Am trecut de la un nivel de alertă, pe care eu l-aș descrie moderat, la unul în care noi considerăm că lucrurile sunt iminente‘, a spus el.

În interviul acordat NPR, generalul Flynn a negat afirmațiile că agențiile de informații americane au fost luate prin surprindere de invazia Kremlinului în Crimeea.

Michael Flynn a mai dezvăluit că agențiile de informații americane urmăresc atent ‘unele dintre activitățile navale din jurul bazelor-cheie‘ din Marea Neagră.

Am văzut ce s-a considerat a fi un exercițiu în interiorul Rusiei și suntem foarte atenți la orice activități suplimentare ale unora dintre forțele lor militare-cheie‘, a mai spus directorul DIA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new