Donald Trump anunță că, în prima zi a mandatului, va retrage SUA din Parteneriatul Trans-Pacific

November 22, 2016

Președintele american ales, Donald Trump, a afirmat luni, 21 noiembrie 2016, că în prima zi a mandatului său va angaja retragerea Statelor Unite din Parteneriatul Trans-Pacific (TPP), semnat în 2015 de 12 țări din regiune, exceptând China, relatează AFP.

“Acest parteneriat comercial este un potențial dezastru pentru țara noastră” a explicat Donald Trump într-o înregistrare video difuzată luni de echipa sa de tranziție până la preluarea mandatului la Casa Albă.

“În locul lui, vom negocia tratate comerciale bilaterale și corecte ce vor readuce locurile de muncă și industria pe teritoriul american” a adăugat Donald Trump, al cărui mandat va începe la 20 ianuarie 2017.

De menționat că Parteneriatul Trans-Pacific a fost semnat pe data de 4 februarie 2016 în Auchland (Noua Zeelandă), după negocieri ce au durat aproape 7 ani, și încă nu a fost ratificat de toate țările semnatare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new