Dragnea, omul cu Binomul

October 5, 2015

După alegerile din 2014 am fost absolut sigur că Ponta a fost ajutat să piardă din interior. Pe de altă parte PSD are o istorie a trădărilor în propriul partid destul de răsunătoare. Geoană a fost trădat, Năstase a fost trădat… și în final și Ponta.

Dragnea, pentru mine, după pierderea alegerilor a fost mult prea liniștit. Parcă i s-a luat o povară de pe umeri. Imi amintesc reactiile lui in fata presei, modul mult prea.. calm prin care a acceptat infrangerea, desi era clar ca au fost batuti mar. Ma asteptam, macar de la omul nr 2 in partid la ceva declaratii interesante. Nu a facut o niciodata,desi el de pe locul 2 putea cel putin sa faca niste presupuneri, niste acuzatii, iar Ponta era obligat sa-si asume bataia luata asa cum a si facut-o. Elegant si in asa fel incat sa nu provoace mari miscari in strada… ele deja fiind pregatite din timp daca numaratoarea nu iesea cum trebuie.

Mai e o problema, si asta e cea mai interesanta. Binomul incearca sa distruga PSD asa cum a facut si cu PNL. Scopul final si lesne de inteles e distrugerea oricarui partid politic destul de mare sau care sa aiba un nivel de incredere crescut din partea populatiei, in asa fel incat sa nu existe mari probleme cand e vorba de alegeri electorale. Dragnea este cunoscut pentru multe afaceri dubioase, pentru cum a devenit un “principe” de Teleorman, despre cum toată familia lui e ancorată în diverse combinații.

Putea fi înhățat ușor de Binom, cu acuzații mult mai grave, purtat puțin cu cătușele la mână prin fața presei în așa fel încât să păteze definitiv PSD. Si totusi nu s-a întâmplat… Tot ce s-a întâmplat a fost acel mic circ cu dosarul Referendumului contra Băsescu. Un dosar oricum mult prea subțire, un dosar în care Dragnea avea 100% simpatia publicului. Nici măcar o condamnare serioasă nu i s-a dat, deși frâiele Justiției sunt la Binom.
In final… de ce omul nr 1 al PSD, adica Ponta, e atât de hăituit, și omul nr 2 e lăsat să-și facă de cap?

Sunt absolut sigur că omul ales să distrugă PSD, cel puțin în ultimul an, este Dragnea. Santajat sau nu de Binom, va fi omul care în 2016 va pune capăt definitiv partidului. Au zburat Geoana, Vanghelie, Ponta si-a dat demisia din functiile de partid…
In final, singura personalitate importanta in PSD a ramas Dragnea.. care repet, desi putea fi pus la punct, nu neaparat cu o condamnare in justitie, ci macar cu niste plimbari cu dupa, si distrus public… a ramas acolo unde a fost mereu. La conducerea PSD.

Am mai spus, si ma repet, singurul partid destul de puternic ramas inca necontrolat total de Binom este PSD. Restul partidelor, fie ca vb de Pnl, Pmp, fostul Pdl.. samd, ori sunt total controlate de sistem, ori sunt neimportante.
In 2016 sunt alegeri, si e evident ca anul va incepe cu arestari masive din randul personalitatilor publice, importante din PSD. Iar Dragnea va avea control total.
Fac pariu cu oricine, ca în 2016, Dragnea va defecta iar social democrația românească își va găsi sfârșitul! Care se bagă?

Daniel Constantin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new