După 100 de zile de mandat, Donald Trump confundă președinția cu un reality-show

April 25, 2017

Un sondaj lansat de Washington Post/ABC, duminică, a arătat că noul preşedinte american are cea mai scăzută rată de aprobare din partea cetăţenilor – cea mai mică rată înregistrată de la înfiinţarea acestui gen de sondaje, în 1945. 42% dintre respondenţi au declarat că îi aprobă acţiunile până în prezent, în timp ce 53% nu au fost de acord.

Un alt sondaj, lansat tot duminică, dar de NBC, a dezvăluit rezultate similare: doar 40% dintre cei intervievaţi au răspuns pozitiv în ceea ce priveşte performanţa profesională a lui Trump (o scădere de 4% faţă de luna februarie). 54 la sută dintre respondenţi nu au fost de acord cu acţiunile lui Donald Trump – o creştere de 6%.

Sondajele par să demonstreze că Donald Trump nu a experimentat tradiţionala perioadă de lună de miere pe care majoritatea preşedinţilor o experimentează după învestirea în funcţie, toate ceremoniile şi evenimentele aferente. De când a fost învestit în funcţie, rata de aprobare a lui Donald Trump a stagnat în jurul procentului de 40, uneori scăzând şi în zona 30, potrivit unor alte sondaje citate de The independent, notează Mediafax.

În schimb, într-un interviu acordat agenţiei Associated Press, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a catalogat lipsa sa de popularitate drept ”fake news”, menționând ratingul emisiunilor la care a fost prezent în cele 100 de zile de la învestire. Acesta a evocat emisiunea lui Chris Wallace, de la Fox News. “A fost urmărită de 9,2 milioane de oameni. Este cel mai bun rating pe care l-au avut vreodată. Oricând, în direct. John Dickerson (de la CBS) nu a avut mai mult de 5,2 milioane de oameni” a spus preşedintele american, care pare că nu înțelege diferența dintre ratingul tv și procentul de susținere din partea electorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new