Elveția reintroduce limitarea accesului imigranților pe piața muncii

February 10, 2014

Elvețienii au decis duminică, prin referendum, să limiteze accesul pe piața muncii din țara lor pentru cetățenii statelor din Uniunea Europeană, transmit agențiile internaționale de presă, pe baza unor date parțiale.

Majoritatea votanților, 50,3 %, au optat pentru impunerea de cote la numărul de imigranți, potrivit unei estimări a institutului de sondare a opiniei publice GfS. Marja de eroare este de plus/minus 0,7%, a declarat Claude Longchamp, de la institutul menționat.

Guvernul de la Berna va aplica rapid decizia luată prin referendum duminică, prin votul a 50,3% dintre elvețieni, de limitare a imigrației în masă, a declarat ministrul justiției, Simonetta Sommaruga, după anunțarea rezultatului final al consultării populare.

Rezultatul referendumului prin care elvețienii au decis duminică reintroducerea cotelor pentru imigrație a provocat reacții diferite la nivel european: în timp ce Comisia Europeană și-a exprimat ‘regretul’ cu privire la opțiunea locuitorilor din țara cantoanelor, Nigel Farage, liderul partidului eurosceptic antiimigrație din Marea Britanie UKIP, a fost de părere că este o ‘veste extraordinară’, informează AFP. Berlinul “regretă” votul elvețienilor de a introduce cote de imigrație, o decizie ce “va crea multe dificultăți” Confederației, a declarat duminica seară ministrul german de finanțe Wolfgang Schäuble.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new