Etiopia – doliu național după masacrarea cetățenilor săi de către Statul Islamic

April 21, 2015

Etiopia a anunțat luni că cei 30 de creștini arătați cum sunt împușcați și decapitați în Libia într-o înregistrare video care ar fi fost realizată de Statul Islamic (SI) sunt cetățeni etiopieni, relatează agenția Reuters.

”Guvernul etiopian este profund îndurerat de actul barbar comis împotriva cetățenilor noștri nevinovați”, se afirmă într-un comunicat al Biroului guvernamental pe probleme de comunicare, precizându-se că oficiali etiopieni acționează pentru identificarea victimelor.

Potrivit AFP, citată de Agerpres, Etiopia a declarat trei zile de doliu național, începând de marți.

Reuters a relatat anterior că, într-o înregistrare video, ce ar fi fost realizată de Statul Islamic și care a fost postată pe site-uri ale rețelelor de socializare duminică, sunt arătați militanți care împușcă și decapitează circa 30 de creștini etiopieni în Libia.

Înregistrarea, în care militanții îi numesc pe creștini drept ”cruciați” care vor să ucidă musulmani, arată circa 15 bărbați care sunt decapitați pe o plajă, iar un alt grup, de tot atâția bărbați, într-o zonă izolată, sunt împușcați în cap.

Statul Islamic controlează teritorii largi în Irak și Siria și dorește să retraseze harta Orientului Mijlociu. Reuters precizează că nu este clar câți combatanți jihadiști se află în Libia, țară producătoare de petrol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new