Explozie la cea mai mare rafinărie din Venezuela

August 25, 2012

O uriașă explozie a zguduit astăzi cea mai mare rafinărie din Venezuela, raportează jurnaliștii de la Reuters. Bilanțul preliminar: 19 persoane ucise (surse neconfirmate vorbesc de 24 de victime) și peste 50 de răniți, precum și daune materiale asupra imobilelor aflate pe o rază de sute de metri, evenimentul fiind catalogat cel mai grav din istoria exploatării petroliere din Venezuela. Martorii vorbesc de o uriașă minge de foc ce s-a înălțat pe cer deasupra rafinăriei.

Potrivit primelor indicii, explozia a fost cauzată de o acumulare de gaze. Rafinăria Amuay din Punto Fijo (în Peninsula Paraguaiană din nord-vestul țării) are o capacitate de rafinare a 645.000 de barili pe zi, fiind una dintre cele mai mari nu doar din Venezuela, ci chiar la nivel mondial.

La câteva ore după explozie, autoritățile de la Caracas au anunțat că lucrurile sunt sub control. Guvernatorul regiunii Falcon, Stella Lugo a declarat că locuitorii din zonă au fost evacuați, iar incendiul este controlat de forțele pentru intervențiile de urgență. Potrivit verificărilor deja executate, este exclusă posibilitatea unei noi explozii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new