FBI: Starea lui Djohar Ţarnaev s-a îmbunătăţit

April 23, 2013

Starea de sănătate a lui Djohar Ţarnaev, suspectat că împreună cu fratele său a pus la cale atentatele din Boston, s-a îmbunătăţit, susţin reprezentanţii FBI, citaţi de posturile de televiziune americane. Potrivit CNN, care menţionează surse guvernamentale, suspectul a răspuns la întrebările anchetatorilor, fapt însă infirmat de tatăl tânărului.

Potrivit sursei citate de CNN, Djohar ar fi declarat că atacurile cu bombă de săptămâna trecută au fost un răspuns la războiul pornit de Statele Unite în Afganistan şi Irak. Băiatul ar mai fi spus că nici el, şi nici fratele lui, care a murit în urma unui schimb de focuri, nu au avut legături cu vreo organizaţie teroristă.

În acelaşi timp, tatăl celor doi fraţi a declarat, pentru agenţia rusă de ştiri Ria Novosti, că fiul său nu oferă niciun fel de declaraţii, deoarece nu poate încă vorbi, iar starea sa este încă în fază critică. Bărbatul, care se află acum în Mahacikala (centrul administrativ al Republicii Daghestan), susţine că va merge în curând în Statele Unite, pentru a fi alături de fiul său. Totodată, oamenii legii au anunţat că soţia lui Tamerlan Ţarnaev, fratele mai mare al lui Djohar, cooperează cu anchetatorii care investighează atentatele de săptămâna trecută.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new