Federația Rusă: Kremlinul, vârf de lance în campania împotriva extremismului

February 16, 2015

Rusia este hotărâtă să continue lupta împotriva extremismului. Liderul de la Kremlin s-a gândit că şi educaţia patriotică ar putea fi de ajutor. În acest sens, președintele Putin a cerut chiar sprijinul asociaţiilor de veterani, care au aniversat 26 de ani de când Uniunea Sovietică şi-a retras armata din Afganistan. Potrivit corespondentului TVR1 la Moscova, Liviu Iurea, la întâlnirea cu asociaţiile de veterani din zonele de conflict (photo), Vladimir Putin nu a rata ocazia să fie ironic la adresa Statelor Unite, tensiunile dintre cele două puteri aflându-se la cel mai înalt nivel de după încheierea Războiului Rece.

De asemenea, în cadrul întâlnirii de la Kremlin s-a discutat despre situaţia din Afganistan şi motivul pentru care Uniunea Sovietică, în urmă cu 36 de ani, şi-a trimis armata acolo. Putin este şi acum convins că toți cei care au luptat în Afganistan au fost trimişi acolo pentru o cauză dreaptă.

Vladimir Putin: “Atunci, în Afganistan, ţara noastră s-a confruntat cu ceea ce noi acum numim Islamismul politic. Atunci de abia apăruseră organizaţiile extremiste, care erau “hrănite” în mod artificial din exterior. Apoi, cei care au organizat asta, au avut de suferit de pe urma a ceea ce au pus la cale. Evident că ştim ce s-a întâmplat în Statele Unite şi în alte ţări. Recent am fost martorii evenimentelor tragice din Europa. Din păcate, cutia Pandorei a fost deschisă şi trebuie să ne împăcăm cu gândul ăsta. Va trebui să luptăm şi o vom face în mod consecvent. Şi desigur: Probleme sunt nu numai cu extremiştii de sorginte islamică; Extremişti sunt destui în toată lumea”.

Vladimir Putin crede că experienţa celor care au luptat în zonele de conflict, în special în Afganistan şi Caucaz, poate fi şi acum utilă în Rusia. În ce sens? Liderul de la Kremlin vrea ca asociaţiile de veterani să fie mai active şi să desfăşoare muncă de educaţie patriotică și eradicare a curentelor extremiste la nivelul organizaţiilor de tineret din cât mai multe regiuni ale Federaţiei Ruse.

Sursa: TVR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new