Franța: Cabinetul Valls și-a prezentat demisia

August 25, 2014

Premierul francez, Manuel Valls, i-a prezentat, luni,  25 august 2014, preşedintelui francez, Francois Hollande, demisia guvernului său. Valls “a prezentat preşedintelui Republicii demisia guvernului său”, a anunţat Palatul Elysee în urmă cu puţin timp, potrivit Europe 1. Hollande i-a cerut lui Valls să formeze un nou Executiv.

Guvernul socialistului Manuel Valls a obţinut în aprilie votul de încredere al deputaţilor, la câteva ore după declaraţia sa de politică generală care a încercat să ofere un nou suflu promisiunilor de relansare economică deja anunţate de preşedintele Francois Hollande.

Deputaţii din Camera Inferioară a Adunării Naţionale au votat 306 la 239 pentru sprijinirea lui Valls, desemnat premier în remanierea cerută de preşedintele Francois Hollande după pierderile suferite de socialişti la alegerile locale.

Luni preşedintele Hollande i-a cerut premierului Valls sa formeze un nou guvern. “Şeful statului i-a cerut să formeze o echipă în conformitate cu orientările pe care le-a definit el-însuşi pentru ţara noastră”, anunţă preşedinţia într-un comunicat, în contextul în care o criză cu privire la politica economică zguduie Guvernul.

Hollande “l-a primit luni dimineaţa pe premier”, se arată în comunicat. “Manuel Valls a prezentat preşedintelui Republicii demisia Guvernului său”. Potrivit administrației prezidențiale de la Élysée, componența noului cabinet va fi anunțată în cursul zilei de marți, 26 august 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new