Franța și Germania doresc un acord “ambițios” asupra schimbărilor climatice

May 19, 2015

Președintele francez François Hollande și cancelarul german Angela Merkel au făcut apel marți la un acord “ambițios, global și obligatoriu| privind încălzirea globală, la un Summit la Berlin care urmează să pregătească conferința Națiunilor Unite asupra climatului, relatează AFP.

Franța și Germania ‘sunt ferm hotărâte să depună toate eforturile pentru a se ajunge, la sfârșitul anului la Paris, la un acord ONU privind schimbările climatice, ambițios, cuprinzător și obligatoriu’, au afirmat cei doi lideri într-o declarație comună.

În cea de-a doua zi a Dialogului de la Petersberg, la care participă reprezentanți din 35 de țări, președintele francez și cancelarul german au trasat liniile directoare unui acord global privind climatul destinat să limiteze încălzirea globală cu până la 2°C în raport cu epoca preindustrială.

Dialogul de la Petersberg, reuniune informală pe teme climatice inițiată în 2010 de Angela Merkel după eșecul summitului de la Copenhaga, din 2009, reprezintă ‘un pas important pe drumul’ către Conferința de la Paris (COP 21), a declarat luni șeful diplomației franceze Laurent Fabius. Potrivit acestuia, ‘mai mult de 40 de țări și-au adus contribuția’ pentru COP 21. ”Este esențial ca fiecare, începând cu țările bogate, să publice’ aceste contribuții înainte de termenul limită 30 octombrie”, a mai spus el.

‘Trebuie să ne mișcăm mai rapid’, a afirmat ministrul german al mediului Barbara Hendricks, reamintind dorința Berlinului de a reduce până în 2020 cu 40% emisiile de gaze cu efect de seră din Germania față de nivelul acestora din 1990.

Sursă: AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new