Franța și Irlanda cer Marii Britanii să notifice ‘cât mai rapid posibil’ intenția de a ieși din UE

July 21, 2016

Marea Britanie trebuie să notifice “cât mai rapid posibil” intenția de a ieși din Uniunea Europeană, au anunțat joi președintele francez Francois Hollande și premierul irlandez Enda Kenny, transmite AFP.

Potrivit unui comunicat comun, difuzat la încheierea unei întâlniri a celor doi oameni politici la Dublin, Hollande și Kenny își doresc ca ‘intenția Regatului Unit să fie notificată cât mai rapid posibil, astfel încât să permită demararea negocierilor într-un mod ordonat’.

‘Nu va exista acces la piața internă’ pentru Marea Britanie după Brexit fără libera circulație” a spus Hollande, citat de AFP. Totodată, Hollande a mai spus că ‘împărtășește aceeași abordare ca și Merkel’, cu care va discuta după întâlnirea pe care o va avea joi cu premierul britanic Theresa May.

Potrivit Reuters, șeful statului francez a mai declarat că-i va spune premierului britanic că negocierile trebuie să înceapă rapid, fără negocieri preliminare.

Sursă: Agerpres

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new