Gen. Pak Yong-sik confirmat ca ministru al apărării din Coreea de Nord

July 11, 2015

Coreea de Nord l-a numit sâmbătă în postul de ministru al apărării pe generalul cu patru stele Pak Yong-sik, la două luni după ce serviciile de informații sud-coreene au anunțat executarea predecesorului său printr-un tir cu o rachetă antiaeriană, relatează BBC.

Într-un material de presă despre o serie de convorbiri cu guvernul din Laos, agenția de presă nord-coreeană KCNA se referă la generalul Pak Yong-sik cu titulatura “șeful Ministerului forțelor armate populare”.

În ultimele săptămâni, numele generalului Pak a fost evocat de mai multe ori de media oficiale ca făcând parte din anturajul liderului nord-coreean Kim Jong-un, ceea ce a alimentat speculațiile privind viitoarea sa nominalizare în această funcție.

Numit general de divizie în armata nord-coreeană în 1999, potrivit agenției naționale de știri sud-coreene Yonhap, Pak a fost promovat general cu patru stele în luna mai.

Este pentru prima dată când Coreea de Nord confirmă nominalizarea unui succesor pentru Hyon Yong-chol, victimă a unei epurări în luna aprilie.

Potrivit BBC, Serviciile de informații sud-coreene (NIS) au anunțat inițial că Hyon Yong-Chol a fost executat cu un tun antiaerian în jurul datei de 30 aprilie.

Informația a făcut titluri de prima pagină în presa internațională, dar serviciile secrete sud-coreene au precizat că execuția nu a fost confirmată de sursele din țara vecină.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new