General Motors – investiții de un miliard de dolari în Rusia

August 29, 2012

Gigantul american în domeniul producției de automobile, General Motors va învesti în următorii 5 ani un miliard de dolari (797 milioane de euro) în fabricile sale din Rusia. Grupul urmărește prin aceste investiții să-și crească capacitatea de producție. General Motors este de departe cel mai important investitor din domeniul auto ce pare interesat să se dezvolte în Rusia.

Jim Bovenzi, presedinte al diviziei GM în Rusia, a declarat cu ocazia Salonului Auto International de la Moscova: “Vom investi acest miliard de dolari în Rusia, în scopul de a crește capacitatea de producție a uzinei din Sankt Petersburg la 230 000 de automobile pe an și a companiei deschise în participație cu constructorul de mașini din Rusia Avtovaz din Togliatti la 120.000 de mașini pe an “. Potrivit lui Jim Bovenzi în prezent uzina General Motors din Sankt-Petersburg a produs 98 000 de automobile pe an, iar la uzina din Togliatti producția cumulează aproximativ 95000 de mașini pe an. Până în prezent, investițiile General Motors in Rusia au ajuns la 500 milioane dolari (399 milioane de euro). Vânzările de mașini au crescut cu 40% în cursul anului trecut, atingând cifra de 2,6 milioane de mașini, iar producătorii speră că în acest an vânzările vor depăși cifra de 3 milioane.

După General Motors, cel de-al doilea mare investitor în domeniul auto din Rusia este compania Volskwagen, care ocupă în jur de 30% procente din piața rusă de automobile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new