Germania ar putea trimite instructori de poliţie în Ucraina

March 29, 2014

Guvernul german a anunţat sâmbătă că studiază posibilitatea de a trimite, la cererea Kievului, instructori de poliţie în Ucraina, informează AFP.

Guvernul german a anunţat sâmbătă că studiază posibilitatea de a trimite, la cererea Kievului, instructori de poliţie în Ucraina pentru a pregăti forţe de ordine, confirmând astfel informaţii difuzate de revista Focus, informează sâmbătă AFP, citată de Agerpres.

Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, ‘a discutat la telefon luna aceasta cu omologul său ucrainean, s-a informat despre situaţia actuală din Ucraina şi s-a oferit să ajute, între altele, în domeniul instruirii şi echipării poliţiei’, precizează într-o declaraţie scrisă Ministerul german de Interne la solicitarea AFP.

‘Ucraina ne-a cerut acum sprijinul’, notează ministerul german, menţionând fără să ofere alte detalii că această cerere este ‘în prezent examinată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new