Germania – Ascensiunea grupărilor de extremă dreapta și atacurile asupra taberelor de refugiați sunt mai îngrijorătoare decât riscurile aduse de migranții musulmani

November 17, 2015

În cercurile islamiste fundamentaliste din Germania se găsesc circa 43.000 de persoane, dintre care aproximativ 420 sunt considerate potențial periculoase, a declarat șeful poliției germane BKA, Holger Muench, într-un interviu acordat cotidianului Die Welt, preluat de EFE.

El a apreciat că buna coordonare a serviciilor de securitate germane a permis până în prezent evitarea atentatelor teroriste în Germania, dar a subliniat că atacurile desfășurate vineri la Paris arată cât de ridicat este riscul unor astfel de acțiuni, în fața cărora nici Germania nu este la adăpost, deși deocamdată autoritățile de la Berlin nu au informații concrete despre o amenințare iminentă.

Totuși, responsabilul german a atras atenția că jihadiștii sunt tot mai tineri și se radicalizează mai repede, unii alegând foarte ușor să plece în Siria sau Irak pentru a lupta alături de gruparea Statul Islamic.

Conform datelor BKA, circa 750 de islamiști au plecat din Germania către Siria și Irak, dintre aceștia circa 70 revenind acasă după ce au fost acolo instruiți militar în taberele teroriștilor.

În pofida acestor date, șeful poliției germane afirmă că deocamdată nu au fost identificați teroriști veniți odată cu valul de migranți care continuă să sosească în Germania. La fel ca executivul de la Berlin, el s-a arătat preocupat mai degrabă de creșterea influenței grupărilor de extremă dreaptă, și de posibile atacuri asupra taberelor de refugiați decât de posibilele riscuri aduse de migranții musulmani. ”Am înregistrat în acest an un număr de 700 de infracțiuni împotriva solicitanților de azil, inclusiv aproximativ 110 de infracțiuni violente și aproape 60 de încercări de incendiere a spațiilor în care se află refugiați” a mai precizat Holger Muench. În prezent, în Germania trăiesc peste 4 milioane de musulmani, din care aproape jumătate dețin deja cetățenie germană.

Sursă: Agerpres

Photo: Der Spiegel

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new