Germania: Proteste de amploare – zeci de polițiști și protestatari răniți

December 22, 2013

Poliţia germană a anunţat că peste 100 de agenţi din rândurile sale au fost răniţi în cursul ciocnirilor cu protestatari care se opuneau expulzării unui centru cultural de stânga în oraşul Hamburg (nord), informează Associated Press.

Peste 10.000 de persoane au manifestat sâmbătă împotriva închiderii centrului Rote Flora, un fost teatru transformat în imobil de locuit, în cartierul Schanzenviertel, notează RT.
Deși protestele au debutat pașnic, ulterior unii dintre protestatari au început să arunce cu obiecte asupra celor 2.000 de membri ai forţelor de ordine care îi supravegheau, potrivit poliţiei din Hamburg. De asemenea, un număr neprecizat de protestatari au fost răniţi. Câteva sute de oameni au fost arestaţi. Manifestanţii şi-au îndreptat apoi furia către o secţie de poliţie din Hamburg, unde se aflau o parte dintre protestatarii reţinuţi. Mulţimea a aruncat cu pietre în clădire şi în maşinile de poliţie.

Acestea au fost cele mai violente proteste din Germania din ultimii ani, spun autorităţile locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new